
آیا تا کنون به بهترین بازار مالی برای سرمایه گذاری فکر کردهاید؟ بازارهای مختلفی مثل بازار ارز دیجیتال، فارکس و بورس گزینههایی هستند که ممکن است عنوان بهترین بازار مالی برای سرمایه گذاری را از آن خود کنند.
اما این موضوع برای افراد مختلف میتواند کاملا متفاوت باشد؛ زیرا بهترین بودن در این مورد کاملا نسبی است و با توجه به شرایط فرد سرمایهگذار مشخص میشود.
بازار ارز دیجیتال برای چه سرمایه گذارانی مناسب است؟
بازار ارزهای دیجیتال یکی از پرنوسانترین و پرریسکترین بازارهای مالی است که امکان سرمایه گذاری و کسب سود در آن وجود دارد. نوسانات این بازار به قدری زیاد است که یک دارایی در عرض چند ساعت ممکن است فراز و فرودهای سهمگینی را تجربه کند. بنابراین سرمایه گذاران حرفهای که اهل ریسک کردن هستند میتوانند با فراغ خاطر در این بازار سرمایه گذاری کنند.
یکی دیگر از مواردی که ممکن است بازار ارز دیجیتال را به بهترین بازار مالی برای سرمایه گذاری تبدیل کند، فضای خصوصی و حریم شخصی کاربران در آن است.
غیر متمرکز بودن این بازار باعث شده تا کاربران بدون نیاز به احراز هویت و بدون نظارت نهادهای دولتی به انجام معاملات ارزی خود بپردازند. بنابراین سرمایه گذاری در این بازار برای کاربرانی که به حریم شخصی خود حین کار اهمیت زیادی میدهند نیز میتواند مناسب باشد.
در کنار همه این موارد بعضی از افرادی که به سرمایه گذاری علاقه دارند با قانونها و محدودیتهایی که به واسطه آنها ایجاد میشود کنار نمیآیند. یکی از این محدودیتها تایم کاری بازارهای مالی مختلف است. این تایم در بازارهایی مثل بورس و فارکس محدود است اما برای فعالیت در بازار ارز دیجیتال هیچ محدودیت زمانی وجود ندارد. بنابراین این افراد میتوانند بازار ارز دیجیتال را به عنوان بهترین بازار مالی برای سرمایه گذاری خود انتخاب کنند.
بازار بورس برای چه سرمایه گذارانی مناسب است؟
افرادی که به عنوان سرمایه گذار در ایران قصد فعالیت دارند میتوانند به بورس ایران به عنوان بهترین بازار مالی برای سرمایه گذاری نگاه کنند.
در این میان افرادی که دارایی زیادی ندارند ولی مایل به سرمایه گذاری هستند، بهترین انتخاب برای آنها بازار بورس خواهد بود. برای مثال شما با حداقل ۵۰۰ هزار تومان میتوانید به عنوان یک معاملهگر وارد بازار بورس شوید.
همچنین سرمایهگذارانی که ریسکپذیر نیستند و به محیطهای استیبل و ثابت برای سرمایه گذاری علاقه دارند نیز میتوانند بورس را به عنوان بهترین بازار مالی برای سرمایه گذاری ببینند. زیرا نوسانات قیمت در این بازار هرگز بیشتر از ۵ الی ۱۰ درصد نمیشود. این موضوع در حالی است که در بازارهایی مثل فارکس یا ارزهای دیجیتال طی چند ساعت نوسانات قیمتی سهمگینی را شاهد خواهیم بود.
ضمن اینکه سرمایه گذاری در بورس از یک لحاظ مانند این است که شما دارایی خود را در بانک گذاشته باشید و ماهانه سودی را دریافت کنید. سود سهام جزو درآمدی است که به هر صورت شامل حال سرمایه گذار میشود در حالی که در بازارهای ارز دیجیتال و فارکس چنین چیزی وجود ندارد.
بازار فارکس
هنگام انتخاب بهترین بازار مالی برای سرمایه گذاری، شناخت بازار فارکس باید به طور دقیق و کامل انجام شود.
سرمایه گذاری در فارکس (Foreign Exchange Market) در واقع حضور در فضایی برای تبادل ارزهای خارجی است. به همین دلیل است سرمایهگذارانی که به دنبال کسب درآمد دلاری هستند عموما به سراغ این بازار میروند. موارد مختلف زیادی مثل نفت، ارز، سهامهای آمریکا و طلا در بازار فارکس معامله میشود و شما به عنوان کاربر با هر واحد پولی مثل پوند، ین، یورو، دلار و … میتوانید وارد معامله شوید.
بازار فارکس میتواند یکی از چندین نمونه بهترین بازار مالی برای سرمایه گذاری باشد. اما نکته مهمی که درباره این بازار وجود دارد، لزوم وجود شرکتهای کارگزاری برای انجام معاملات فارکس است.
در واقع این شرکتها مانند یک واسطه بین فروشنده و خریدار عمل میکنند. فراموش نکنید که بازار فارکس ماهیتی غیر متمرکز دارد اما عوامل سیاسی، مناسبتها، تورم، نرخ بیکاری و مواردی از این قبیل روی آن تأثیرگذار خواهد بود. یکی از چندین تفاوت ارز دیجیتال با فارکس نیز دقیقا به همین موضوع مربوط میشود.
بیشک یکی از انتخابهای شما برای انتخاب بهترین بازار مالی برای سرمایه گذاری، بازار فارکس خواهد بود. این بازار به طور بیستوچهارساعته در پنج روز از هفته در حال فعالیت است و امکان انجام معاملات فرابورس در آن وجود دارد. حجم معاملات روزانه در بازار فارکس حدود ۵ تریلیون دلار است. به همین دلیل است که از آن به عنوان بزرگترین بازار معاملاتی جهان نیز یاد میشود. بسیاری از بانکها، مشاغل، مؤسسات مالی و سرمایهگذاران جزو افرادی هستند که برای کسب سود در این بازار به مبادله ارزهای بینالمللی کشورهای مختلف میپردازند.
بازار فارکس به عنوان یکی از نمونههای بهترین بازار مالی برای سرمایه گذاری بعد از پیدایش و گسترش معاملات اینترنتی در دهه ۹۰، محبوبیت زیادی پیدا کرد و در سطح جهانی مطرح شد. ابتدا طلا در قرن نوزدهم میلادی به عنوان استاندارد جهانی انتخاب شد و یک قرن بعد از آن دلار ایالات متحده آمریکا به عنوان ارز ذخیره جهانی شناخته شد؛ دقیقا در همین موقع بود که بازار فارکس ظهور کرد.